Arti pohon

Artisti së pari lind veten,pastaj të pranishmit.Është madhështor fakti që arti lind në zemra të pastra prej fëmije,zhvillohet dhe rritet përmes dashurisë dhe përkushtimit ndaj tij. Ndjehemi të priviligjuar kur shohim se fara e artit,talentit,gjenialitetit po mbin kudo. Në konkursin ‘’Arti skenik’’që zhvillohet çdo vit mes kolegjeve Turgut Ozal në Shqipëri,nxënësit ,jo vetëm që u…

Një risi në testimet GDS

Risitë sjellin gjithnjë  ndryshime pozitive. Një ndër risitë është edhe shvillimi online i testimeve përmbledhëse GDS. Nxënësit tanë,ndryshe nga herët e tjera,nuk kanë një fletë  provimi,por një sistem kompjuterik,I cili u mundeson  testime të njohurive të tyre në të gjitha lëndët. Ky sistem perveç se  lehtëson punën, arrin edhe të testojë saktësine,përqendrueshmërinë dhe shpejtësinë në…

Sa i njohim ne shkrimtarët?

Në kuadër të festave të Pavarësisë u zhvillua konkursi mes klasave të dhjeta dhe të njëmbëdhjeta me temë:Sa i njohim ne shkrimtarët? Konkursi përmbante pyetje të ndryshme,thënie,portrete të shkrimtarëve tanë. Qëllimi i këtij konkursi nuk ishte vetëm të ngjallte ndjenjën e konkurencës,por edhe që nxënësit të fiksonin njohuritë duke bërë lidhjen e emrit me portretet…